info@maraforlag.com

 

 

 

Till startsidan

 

Niklas Hansson

Nätverkspolitik

Organisering, öppenhet och kontroll i Göteborgs Sociala Forumprocess 2003-2005

 

I januari 2001 i staden Porto Alegre i södra Brasilien arrangerades det första World Social Forum (WSF) samma dag som World Economic Forum (WEF) i Davos i Schweiz. WEF har sedan 1971 arrangerats som en global mötesplats främst för företagsledare, bankchefer, regeringsföreträdare och nyckelpersoner inom massmedia. Detta var startskottet för den sociala världsforumprocessen. Det var ett slags "gräsrötternas svar" på WEF och samlade grupper från hela världen
till Porto Alegre för att samtala, utbyta erfarenheter, kunskaper och strategier.Under parollen "En annan värld är möjlig" öppnade organisatörerna Forum som självorganiserade mötesplatser.

I maj 2004 arrangerades ett första Göteborgs Sociala Forum och sammanlagt deltog cirka 2400 personer. Hur konkretiserades idén med ett Göteborgs Sociala Forum? Denna etnologiska avhandling är ett försök att förklara delar av denna process, så som den materialiserades i Göteborg.

Syftet med avhandlingen är att undersöka produktion av nätverkspolitik, med Göteborgs Sociala Forumprocess som exempel. I avhandlingen behandlas beslutstagande, avgränsningar och exkluderingar,kontroll- och maktaspekter, relationen mellan informations- och kommunikationsteknologier och politiska nätverk och förhandlingar mellan olika ideologiskpolitiska intressen.

 

Antal sidor: 327

Utgivningsår: 2008

ISBN: 978-91-974674-3-8

 

143 sek på AdLibris:

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=919746743X

 

172 sek på Bokus:

http://www.bokus.com/b/9789197467438.html?pt=search_result&search_term=niklas%20hansson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

Författarkooperativet MARA ekonomisk förening

Föreningens syfte är att ge ut och sprida litteratur med kultur- och samhällsperspektiv producerad av föreningens medlemmar.

 

Vill du beställa någon av Maras titlar hänvisar vi till AdLibris:

http://www.adlibris.com/se/searchresult.aspx?search=advanced&publisher=Mara+f%f6rlag&fromproduct=True

 

 

info@maraforlag.com